Nieuws in zaak Maddie McCann: “Zaak nog dit jaar opgelost”

door: BVDO

De zaak rond de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann indertijd in Portugal raakt volgens Duitse speurders nog dit jaar opgelost.

Hans Christian Wolters, de Duitse openbare aanklager die de zaak van Madeleine McCann onderzoekt, zegt dat de oplossing nabij is.

“We hopen de zaak naar de verdwijning op te lossen, hoewel dat nog enkele maanden zou kunnen duren”, zo zegt hij aan de Britse krant The Mirror. “We hebben het laatste jaar interessante tips gekregen. We zijn heel tevreden met onze oproep tot getuigen. Maar helaas zijn nog niet al onze vragen beantwoord.”

Duitsland fixeert zich op verrdachte Christian Brückner, een veroordeelde pedofiel die in de buurt van Praia da Luz woonde toen Madeleine McCann in 2007 verdween.

Sinds vorig jaar is de zaak in een stroomversnelling gekomen. Brückner blijft echter ontkennen dat hij iets met de zaak te maken heeft. Volgens de openbare aanklager is Maddie niet meer in leven.

Grote vraag in het onderzoek op dit moment is een telefoontje dat Brückner sloeg op de avond van de verdwijning. Hij kreeg op het moment van de verdwijning een belletje, in de buurt van het resort waar Maddie verbleef. Het Duitse gerecht spoort nu op wie met Brückner belde.