Opgepakte dronken man blijft maar braken: Politieagent krijgt de volle laag

door: STS
Politie
Afbeelding bron: pexels

Een dertiger heeft zich in dronken toestand in de problemen gewerkt. Hij werd opgepakt toen hij het verkeer hinderde en agenten uitschold.

In de nacht van vrijdag op zaterdag liepen twee agenten te voet door het Nederlandse Breskens. Ze kruisten het pad van een 31-jarige dorpeling die hen begon uit te dagen.

"As je aandacht vraagt kun je die krijgen, want de maat was vol toen hij het verkeer hinderde door midden op de weg te gaan staan en de agenten uitschold voor 'kankerwouten'", klinkt het bij de politie.

De man sloeg vervolgens op de vlucht, maar struikelde en kon aangehouden worden. Hij verzette zich en daarom werd hij in de boeien geslagen.

"Hij werd onder begeleiding op de achterbank van een dienstauto geplaatst, waar het mis ging. De man moest plotseling overgeven terwijl een van de agenten dicht bij hem was. Die kreeg dan ook de volle laag."

"Met spoed werd de verdachte naar een andere locatie gebracht om hem over te zetten in een bus die beter uitgerust is tegen dronken verdachten. Onderweg moest de man nog een keer overgeven."

"Ook toen hij in de politiebus op weg was naar de overnachtingslocatie in Middelburg ging het nog een keer mis en gaf hij over."

De man werd ter ontnuchtering opgesloten in de cel. "Hij kreeg een proces-verbaal voor belediging, openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. De schoonmaakkosten van twee politieauto’s en de reiniging van de kleding van de politieagent zal hij moeten betalen."