Pedofiele schooldirecteur vliegt achter tralies: "U hebt duidelijk geen spijt"

door: STS
Dader
Afbeelding bron: Northwales.police.uk

Een pedofiele schooldirecteur vliegt achter de tralies. Hij werd schuldig bevonden aan zedenfeiten met kinderen.

De 66-jarige Neil Foden uit Old Coldwyn, in Wales, werd in september 2023 in de boeien geslagen door de politie en meegenomen voor verhoor. De man is nu veroordeeld voor 19 zedenfeiten.

Het gaat om 12 aanklachten van seksuele activiteit met een kind, twee aanklachten van seksuele activiteit met een kind in een vertrouwenspositie, het veroorzaken of aanzetten tot seksuele activiteit met een kind, poging tot het regelen van het plegen van een zedendelict met een kind, seksuele communicatie met een kind, bezit van ongepaste foto's van een kind en aanranding van een kind.

"Geen greintje berouw"

De man kreeg op 1 juli jongstleden een gevangenisstraf van zeventien jaar opgelegd voor zijn daden. "Het is duidelijk dat u geen spijt heeft", beet de rechter hem toe.

"U hebt geen greintje berouw getoond voor wat u hebt gedaan en u hebt geen inzicht in de ongetwijfeld zeer ernstige schade die u hebt toegebracht aan zowel individuele slachtoffers als hun families."

"Ik geloofde hem toen hij zei dat hij van mij hield"

Enkele van de vier slachtoffers waren aanwezig in de rechtszaal. "Ik geloofde hem toen hij zei dat hij van me hield en dat ik de enige was die hij wilde", citeert The Sun een van de meisjes. "Wat hij heeft gedaan is slecht. Het heeft me hard geraakt en ik zal het hem nooit vergeven."