Tragisch: Bejaard koppel doodgereden door dronken wegpiraat

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een automobilist moet voor de rechtbank verschijnen na een vreselijk ongeval. Daarbij kwam een bejaard koppel om het leven.

Een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin liepen op 2 september in Rotterdam over de Maasboulevard. Ze werden bij het oversteken van de weg, terwijl ze groen licht hadden, aangereden door een 37-jarige automobilist. Beide slachtoffers overleden ter plaatse aan hun verwondingen.

De bestuurder, die vluchtmisdrijf pleegde, staat nu terecht. Hij zou stomdronken en onder invloed van drugs geweest zijn. Hij reed veel te snel door de bebouwde kom en negeerde rode lichten. Op de plaats van het ongeval reed hij 111 km/u, terwijl de maximum toegelaten snelheid er 50 km/u bedraagt.

"U hebt roekeloos en levensgevaarlijk rijgedrag laten zien", citeert 112Vdg het Openbaar Ministerie. De verdachte zegt zich niets meer te herinneren. "Ik was die dag emotioneel en heb heel de dag gehuild. Ik heb geen idee wat mij die dag bezielde. Ik heb veel gedronken. Het enige wat ik me kan herinneren, is dat de voorruit naar binnenkwam."

Er wordt naast een rijverbod van tien jaar ook acht jaar gevangenis en terbeschikkingstelling met dwangverpleging geëist tegen de bestuurder.