Absolute horror voor baby van zes maand: “Ergste wat ik ooit zag”

door: BVDO
misdaad
Afbeelding bron: Shutterstock.com

In Evansville in de Verenigde Staten werd een baby van zes maanden oud meer dan vijftig keer gebeten door ratten. Het kindje overleefde de aanval echter.

De 31-jarige vader van het kind belde op 13 september de hulpdiensten omdat de baby ernstige bijtwonden vertoonde, zo meldt CNN.

“Bij alle vier de vingers en de duim van zijn rechterhand ontbrak het vel aan de bovenkant, waardoor de botten van de vingertoppen zichtbaar waren”, staat in het verslag van rechercheur Jonathan Helm te lezen. “De schade aan de wijsvinger en pink was het ergste, omdat het vel tot halverwege elke vinger ontbrak.”

Het kindje was onderkoeld en had zuurstofgebrek in het bloed. In het ziekenhuis werd een dringende bloedtransfusie uitgevoerd, maar moesten ook enkele vingertjes geamputeerd worden.

Volgens de politie was dit het ergste wat ze ooit van kinderverwaarlozing hadden gezien. “Het was erg zwaar om te zien en het is soms heel lastig om je sterk te houden en professioneel te blijven”, klinkt het.

De woning lag vol rommel, afval en uitwerpselen van ratten. De vader gaf aan dat al sinds maart een gespecialiseerde firma het huis behandelde. Begin september hadden andere kinderen uit het gezin op school al melding gemaakt van beten van muizen.

De Kinderbescherming was op 9 september al langsgeweest en zou een nieuw bezoek uitvoeren op 14 september, een dag nadat de baby zwaar toegetakeld werd. De ouders zitten voorlopig achter de tralies, de kinderen zijn geplaatst bij pleeggezinnen.