Advocaat van Sven Pichal spreekt voor het eerst na vrijlating: "Vreesden we voor"

door: STS
Sven Pichal - Walter Damen
Afbeelding bron: Photonews

Walter Damen, de advocaat van Sven Pichal, heeft een interview gegeven naar aanleiding van de vrijlating van zijn cliënt uit de gevangenis van Turnhout. Pichal werd naar een geheime locatie overgebracht, waar hij onder elektronisch toezicht zal verblijven.

"Ik ben hem zelf gaan halen. Niet omdat ik dat nu wou, maar we vreesden voor vrij veel persaandacht. Wat ook het geval was", zei Walter Damen op VTM.

"Ten tweede: ik was ook wel heel blij, want het Vlaams Centrum voor Elektronisch Toezicht heeft opnieuw de enkelband binnen de 48 uur kunnen plaatsen."

"Daardoor heeft mijn cliënt woensdag de gevangenis kunnen verlaten. Nu is het afwachten wat de toekomst brengt."

Op de vraag hoe Sven Pichal zich voelt, nu hij de gevangenis heeft kunnen verlaten, antwoordde Damen: "Het is een heel dubbele emotie. Aan de ene kant is het de emotie om weer naar huis te kunnen gaan, bij manier van spreken."

"Aan de andere kant is het schuldbesef en het schuldinzicht nog altijd enorm en hoopt hij dat hij heel snel verder geholpen kan worden."

"Er komt heel veel emotie op hem af. Maar nogmaals: het gaat hier eigenlijk niet om Sven, het gaat om de behandeling die hij nu moet krijgen. Om op die manier heel langzaam en heel stapsgewijs zijn terugkeer in de maatschappij te kunnen voorbereiden."