Agent krijgt kopstoot, collega bij keel gegrepen: Woede bij politie om besluit van parket

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een geval van geweld tegen de politie voorgedaan. Daarbij raakten twee agenten gewond. De politievakbond hekelt het feit dat de daders weer werden vrijgelaten.

De betrokken agenten hadden melding gekregen van een geval van intrafamiliaal geweld in een woning in de Volkenbondstraat in Niel. Het ging om een ruzie tussen een man en een vrouw. Buren hoorden het lawaai en belden de politie.

Toen de agenten ter plaatse gingen, kreeg een agent een kopstoot en werd geprobeerd om zijn dienstwapen af te nemen. Een andere agent werd bij de keel gegrepen.

Er werd versterking opgeroepen, waarna het koppel kon meegenomen worden naar het politiebureau. Het parket besliste dat de twee niet voor de onderzoeksrechter moesten verschijnen, waardoor ze weer op vrije voeten kwamen. De man moet wel thuisblijven met een enkelband, een maatregel die hij eerder al kreeg opgelegd.

"Nultolerantie voor geweld tegen politie?"

Politievakbond VSOA is niet te spreken over de gang van zaken. "Ik dacht dat er nultolerantie gehanteerd werd tegen geweld tegenover agenten?", vertelde Chris Bosman aan Het Nieuwsblad.

Het parket vertelde aan de krant dat het rapport geen melding maakte van de arbeidsongeschiktheid die de twee agenten opliepen. Weerspannigheid en bedreigingen zijn normaal geen reden om een onderzoeksrechter te vorderen.

"Maar we gaan dit dossier niet naast ons neerleggen en we zullen die mensen voor de rechter brengen voor de gepleegde feiten", vertelde de woordvoerder van het parket aan de krant.