Bel de politie als je deze man ziet bij je auto: Hij steekt banden kapot

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn op zoek naar de persoon op dit beeld. Hij heeft de banden van tientallen wagens kapot gestoken.

De verdachte sloeg in de nacht van zaterdag 25 mei op zondag 26 mei 2024 tussen middernacht en 06.00 uur ‘s morgens toe in Diest. De banden van 31 voertuigen in de Hasseltsestraat, de Montgommerystraat, de Emile Vanderveldestraat, de Kloosterbergstraat en de Gasthuisbergstraat werden kapot gestoken.

Daar hield het niet bij op. Het volgende weekend, in de nacht van zaterdag 1 juni op zondag 2 juni, pleegde hij opnieuw feiten. Dit keer werden drie voertuigen beschadigd in de Eduard Robeynslaan en de Commissaris Neyskenslaan.

Bewakingscamera, dashcam of deurbelcamera

"De verdachte droeg een donkere donsjas met kap, een skinny jeans, donkere schoenen en een pet", klinkt het in een opsporingsbericht dat op vraag van het Leuvense parket verspreid werd.

"In het kader van dit onderzoek zijn we op zoek naar mensen die deze persoon herkennen of die camerabeelden (bewakingscamera, dashcams, deurbelcamera of enige andere beeldregistratie) hebben waarop deze persoon mogelijk te zien is."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.