Bestuurder bedreigd met pistool en mes: Kijk hoe hij tóch kon ontkomen (video)

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Youtube/ Belgian Federal Police

Politie en parket zijn dringend op zoek naar twee gevaarlijke personen. Ze worden verdacht van een poging tot diefstal met geweld.

Op donderdag 28 september 2023, omstreeks 18.08 uur, probeerden twee personen in Elsene een diefstal met geweld te plegen op een voertuig dat geparkeerd stond in de Alphonse Hottatstraat. "Terwijl een bestuurder wachtte in zijn VW Passat, met een nummerplaat uit het Verenigd Koninkrijk, stapten twee personen op hem af", legt de politie uit.

"De eerste persoon ging rond de auto, opende de deur en bedreigde de bestuurder met een mes. Op hetzelfde ogenblik opende een tweede persoon de andere deur en bedreigde die de chauffeur met een vuurwapen."

"De chauffeur startte toen abrupt zijn auto en sleurde de twee daders mee, maar reed vervolgens in op een geparkeerde auto. Ondanks dat hij werd geslagen, slaagde het slachtoffer erin een achterwaarts maneuver uit te voeren en te vluchten. De twee overvallers vluchtten te voet weg."

"De eerste overvaller was gewapend met een mes. Hij is ongeveer 1m70 lang en mager. Hij droeg zwarte kledij en had een tas bij met een motief en een gele schouderriem."

"De tweede overvaller was gewapend met een pistool en is normaal gebouwd. Hij heeft donker haar, een beginnende baard en draagt een bril met donker montuur. Hij droeg op het ogenblik van de feiten een blauwe broek en een zwarte hoodie."

Parkeergarage

De wagen werd later teruggevonden in een parkeergarage in de buurt. "Twee niet-geïdentificeerde personen werden gefilmd toen ze deze parkeerplaats verlieten."

"De eerste persoon is ongeveer 30 jaar oud en vermoedelijk tussen de 1m75 en 1m80 lang en sportief gebouwd. Hij heeft een getaande huid, kort donker haar en een baard. Hij was gekleed in een zwarte sweatshirt, een zwarte broek en zwarte schoenen. "

"De tweede persoon is ook ongeveer 30 jaar oud en even groot als de eerste, hij is robuust gebouwd. Hij heeft een getaande huid, kort donker haar en een baard. Hij was in het zwart gekleed, net zoals de eerste persoon."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.