Horeca-uitbater oog in oog met inbreker in holst van de nacht: "Rake klappen"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een horeca-uitbater is in het holst van de nacht oog in oog komen te staan met een inbreker. Hij kreeg daarbij rake klappen.

In de nacht van maandag op dinsdag drong de inbreker in de vroege uurtjes de horecazaak in Elsene binnen.

"Hij brak daarbij een venster open en maakte de kassa leeg", laat de politie weten.

"Het geld lag klaar om mee te nemen, in een keukenhanddoek gewikkeld, toen de verdachte besloot om zich ook naar de bovenliggende verdieping te begeven."

"Daar kwam hij echter neus aan neus te staan met de uitbater van de zaak, die er aan het slapen was in zijn appartement. De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd in de kelder van het gebouw tegengehouden door de uitbater. Het kwam tot een schermutseling, waarbij de uitbater enkele klappen tegen het hoofd kreeg."

Uiteindelijk kon de uitbater de inbreker toch overmeesteren. De politie was snel ter plaatse om de verdachte op te pakken.

De uitbater moest naar het ziekenhuis om zijn verwondingen te laten behandelen. "Hij is minstens zes dagen arbeidsongeschikt."

"De verdachte, illegaal in het land, kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten en werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket", aldus de politie nog.