Burgemeester en politie aangepakt door jongeren in Willebroek: Avondklok en samenscholingsverbod

door: MRO
politie in Willebroek
Afbeelding bron: Photonews

In Willebroek voert burgemeester Eddy Bevers een strengere avondklok in en een samenscholingsverbod. Dat gebeurt nadat jongeren voor overlast zorgden en de burgemeester en enkele agenten belaagden.

Nadat er heel wat meldingen van overlast kwamen, heeft de politie het aantal controles in het centrum van Willebroek opgedreven. Zo werden maandag 7 jongeren opgepakt die de coronaregels overtraden of voor overlast zorgden.

Woensdagavond werd burgemeester Eddy Bevers verbaal agressief bejegend door enkele jongeren waarbij hij ook geduwd werd. De burgemeester raakte niet gewond maar diende wel klacht in. 

Donderdagavond raakten twee politiemedewerkers tijdens een controle in Willebroek lichtgewond nadat ze rake klappen dienden te incasseren. Later op de avond werden twee verdachten opgepakt. De minderjarige werd vrijdag voorgeleid bij de jeugdrechter terwijl zijn 18-jarige broer voor de onderzoeksrechter diende te verschijnen.

Burgemeester grijpt in

Vrijdag zette de politie een grootschalige controleactie op poten en daarbij werden 13 personen geverbaliseerd. De burgemeester heeft beslist om de regels in zijn gemeente te verstrengen.

“Wij willen er als gemeentebestuur alles aan doen om van Willebroek een aangename en leefbare gemeente maken. Als burgemeester geef ik daar geen duimbreed op toe en zal onze politie alle tools verstrekken om de overlast krachtdadig aan te pakken, daarom deze politieverordening”, stelt burgemeester Eddy Bevers.

Vanaf zaterdag 14 november 2020 zal er in het centrum van Willebroek [*] een samenscholingsverbod (max. 2 personen) van kracht zijn, alsook een avondklok voor het zich begeven op openbaar domein en dit van 22 uur ’s avonds tot 5 ’s morgens.

Tevens is het is het bezit van voetzoekers, knalbommetjes, carbuurkanonnen, thunderflashes, vuurwerk, pyrotechnisch materiaal, knal- of rookbussen en/of gelijkaardige voorwerpen verboden in de openbare ruimte op het volledige grondgebied van de gemeente Willebroek.

Deze politieverordening is van toepassing vanaf zaterdag 14 november tot zondag 13 december 2020.
Bij besluit van de burgemeester heeft de politie ook de mogelijkheid systematisch identiteitscontroles uit te voeren.