Dieven betrapt in Aldi: Heldhaftige klant en winkelbediende gewond

door: STS
Aldi
Afbeelding bron: Shutterstock/Franc-o

Twee winkeldieven zijn betrapt toen ze tabak probeerden te stelen uit een winkel van Aldi. Het kwam daarna tot een schermutseling met een winkelbediende en een klant.

De feiten speelden zich dinsdag af. Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding van een diefstal in de Aldi van Bierbeek.

Twee mannen probeerden daar een tiental potten tabak te stelen "Bij het buitengaan worden ze tegengehouden door de winkelverantwoordelijke, die met geweld opzij wordt geduwd", laat de politie weten.

"Een winkelbediende en een klant lopen de verdachten achterna. Wanneer deze de vlucht nemen met hun voertuig, volgt de klant hen met zijn voertuig, vergezeld door de winkelbediende."

Klemgereden

"Deze klant, een 34-jarige man uit Boutersem, slaagt erin om het voertuig van de verdachten, waarin zich drie personen bevinden, klem te rijden op de parking van de Medi Market. Het komt tot een schermutseling waarbij zowel de klant als de winkelbediende verwondingen oplopen."

"De verdachten ondernemen een nieuwe vluchtpoging met de wagen, maar de klant trekt aan het stuur, waardoor het voertuig in de struiken terechtkomt."

De verdachten namen hierop de benen. Ze konden nog niet ingerekend worden. De politie nam hun voertuig in beslag om er sporenonderzoek op te verrichten.

De winkelbediende werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24