Drie minderjarigen gearresteerd voor moord op David in Beveren

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Drie minderjarigen van 16 en 17 jaar zijn gearresteerd voor de moord op de 42-jarige David in Beveren. Volgens verschillende kranten gaat het om gaybashing, maar dat wil het parket nog niet bevestigen.

Zaterdag werd in een park in Beveren het lichaam gevonden van een vermoorde man. “Zondag werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer”, klonk het vanmorgen bij het parket. “Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht. Ondertussen kon een aantal verdachten opgepakt worden. Deze personen worden momenteel verhoord. De ware toedracht van de feiten wordt onderzocht. Alle pistes liggen momenteel nog open.”

Intussen bevestigt het parket dat er 3 minderjarigen gearresteerd zijn voor de moord. “Zondagochtend heeft een 17-jarige verdachte, woonachtig in Antwerpen, zich aangeboden bij de politie. Hij werd verhoord over de feiten, en wordt vandaag op vordering van het parket Antwerpen voorgeleid voor de jeugdrechter in Antwerpen. Afgelopen nacht hebben zich nog een 17-jarige verdachte, woonachtig in Verrebroek, en een 16-jarige verdachte, woonachtig in Kieldrecht, aangeboden op het politiecommissariaat. Zij worden momenteel uitgebreid verhoord”, liet het parket in een nieuwe mededeling weten.

Het drietal is bij politie en gerecht gekend. Ze lokten het slachtoffer via een datingapp naar het park om hem daar aan te pakken en te beroven. De daders zouden dat ook al eerder gedaan hebben. Dat laten ze dan eruitzien als een overval, maar het gaat om gaybashing. Dit keer liep het echter serieus fout. De politie doet een oproep naar mogelijke andere slachtoffers van deze bende. Mogelijk hebben slachtoffers geen aangifte durven doen.