Hele buurt opgeschrikt door geweld: "Diepe snijwonden in haar aangezicht"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

In Vlaams-Brabant is een jonge vrouw neergestoken terwijl ze in haar auto zat. De feiten kaderen in de relationele sfeer.

De 24-jarige vrouw uit Begijnendijk werd maandag neergestoken toen ze in haar wagen zat, die geparkeerd stond langs de Aarschotsesteenweg in Wilsele.

"Twee getuigen zagen hoe een man met zijn hele bovenlichaam door de zijruit van een geparkeerde auto stak en wilde zwaaibewegingen maakte in de auto", laat het parket weten.

"De getuigen hadden door dat de man geweld aan het plegen was tegen een vrouw die in de auto zat. Ze trokken hem uit de auto en hielden hem in bedwang terwijl ze de hulpdiensten verwittigden."

Diepe snijwonden

Het slachtoffer bloedde hevig, maar verkeerde nooit in levensgevaar. "Ze had diepe snijwonden in haar aangezicht en op haar rechterhand. Een voorbijkomende ambulancier diende haar de eerste zorgen toe."

De politie kon een persoon oppakken. Het gaat om een 34-jarige man uit Saudi-Arabië, die geen adres heeft in België. "Hij zou gedurende twee jaar een relatie hebben gehad met het slachtoffer."

Een getuige vertelde aan Het Laatste Nieuws dat de man razend was. "Hij riep dat zij hem bedrogen had, en andere zaken, in verband met geld."

De dertiger wordt verdacht van poging tot moord. Er is een onderzoeksrechter aangesteld.