Homokoppel bestolen en toegetakeld: "Blijvend litteken in het gezicht"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt een diefstal met extreem geweld gepleegd te hebben. Bovendien zou hij zich homofoob hebben opgesteld.

Voor de feiten moeten we terug naar begin juli van 2021. Aan de Kunstberg in Brussel werden toen twee mannen uitgescholden omwille van hun seksuele geaardheid.

"De gemoederen liepen hoog op en de verdachte trommelde een groep kennissen op, die even later ter plaatse opdaagden", zegt de politie.

"Wat volgde was een geval van extreem geweld, waarbij één van de slachtoffers zwaar werd aangepakt door de groep. Hij kreeg verschillende slagen te verwerken en kreeg een stukgeslagen fles in het aangezicht, waaraan hij een blijvend litteken zou overhouden. Zijn portefeuille en gsm werden gestolen."

Toen de politie arriveerde, waren de daders al gaan lopen. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn partner, die zwaar in shock was, werd naar het ziekenhuis gevoerd.

Geen onbekende

Na speurwerk van de lokale recherche kon op maandag 18 januari de hoofdverdachte in de zaak opgepakt worden.

"Het gaat om een twintiger die niet aan zijn proefstuk toe is. Zo kwam hij al meerdere malen in aanraking met de politie voor onder andere vrijwillige slagen en verwondingen, bedreigingen, diefstal en drugs. Na verhoor werd hij ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Het onderzoek loopt verder."