Jongeren organiseren lockdownfeest op hotel en lappen alle regels aan hun laars

door: MRO
feest
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Politie Antwerpen heeft tijdens het afgelopen weekend jongeren betrapt die hotelkamers huren om daar een zogenaamd lockdownfeest te houden. 

Op zaterdagavond stelde de politie vast dat verschillende jongeren zich verzamelden in twee hotelkamers. In één van die kamers telde de politie zelfs 11 personen die in een beperkte ruimte samen zaten, zonder mondkapjes op.

Ze hadden drank bij en er werd muziek gespeeld. Op een tafel vond de politie drugs, klaar voor gebruik. Ook in een andere kamer was er sprake van een op til zijnd feestje, meldt politie Antwerpen.

Veertien personen zagen een proces-verbaal opgesteld worden met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het openbaar ministerie als gevolg van twee lockdownfeestjes en het dus bewust negeren van de coronamaatregelen.

Zeven personen kregen een GAS-pv omdat ze lachgas bij hadden. Bij één hotelgast vond de politie bijna 7.000 euro. Verder zijn nog drie personen bestuurlijk gearresteerd omwille van illegaliteit of verstoring van de openbare orde. Vier personen kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld voor drugsbezit. De politie nam ook 13 flessen met lachgas in beslag.

De actie werd gecoördineerd door het wijkteam van de regio Oost. Samen met de diensten geweld, jeugd en jongerencriminaliteit van de lokale recherche, het hondenteam, de mobiele eenheid en de steun van het Antwerpse parket is de actie uitgevoerd.