Bart De Wever kreunend van de pijn op brancard: Dit was er aan de hand

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Twitter @PZAntwerpen

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever die kreunend op een brancard wordt afgevoerd: het zijn geen alledaagse beelden.

De Wever deed mee aan een oefening van de politie en de brandweer, waarbij getraind werd op een incident met een gewapende verdachte.

"De politie schakelt daarbij de verdachte(n) uit en zorgt dat de brandweer veilig en efficiënt de slachtoffers kan evacueren", verduidelijkt de Antwerpse politie.

"Het principe werd ontwikkeld in Antwerpen. Het is een uitbreiding op de Casualty Extraction Teams (CET) die door Binnenlandse Zaken werden ontwikkeld na de aanslagen van 22 maart 2016."

Voorbeeld

"Ik ben trots dat deze Antwerpse opleiding voor het evacueren van slachtoffers bij geweldsincidenten een voorbeeld kan zijn voor de rest van dit land", zegt Bart De Wever, die de rol van gijzelnemer speelde.

"De voorbije jaren is sterk ingezet op nauwere samenwerking tussen onze verschillende hulpdiensten om Antwerpen weerbaarder te maken tijdens ernstige incidenten."

"Zij doen er alles aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het ergste. De Antwerpenaar kan dus vertrouwen op de gedrevenheid en ervaring van onze politie en brandweer."