Jongetje van 9 jaar aangereden nadat het kerstkaart voor vriendje gaat posten: Bestuurder rijdt door

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

In Meulebeke is een jongetje van 9 jaar aangereden. Het jongetje was met zijn step op weg naar de brievenbus van een vriend om daar een kerstkaart in te stoppen.

De jongen raakte er echter niet. Hij werd aangereden op weg naar zijn vriend. Het ongeval gebeurde rond 17u in de Baronielaan in Meulebeke.

"Aan de mevrouw die deze avond rond 17u15 mijn zoontje aanreed op het zebrapad in de Baronielaan in Meulebeke: bedankt om te wachten op de hulpdiensten!", schrijft de vader van het slachtoffertje op zijn Facebook. 

"Snel uitstappen, zien dat hij recht springt en dan zeggen: 'Ah, je hebt niks, saluut!' Om zot te worden!!!
 
“Aan de getuige van het ongeval, die WEL stopte om hem te laten oversteken, 1000x bedankt om je over hem te ontfermen!! Eeuwige dankbaarheid!”
 
“De getuige heeft de nummerplaat gelukkig kunnen noteren. De politie is dan achteraf ter plaatse gekomen, alsook de ziekenwagen."

Vrouw van 73 jaar is dader

Het parket heeft de bestuurster aangehouden. Het gaat om een vrouw van 73 jaar. "Ze bleef niet ter plekke op de plaats van het ongeval maar ze liet uiteindelijk wel haar gsm-nummer achter", zegt de woordvoerder van het parket aan Focus/W-TV. 

"De politie heeft een ademtest afgenomen bij haar thuis en die was negatief. Ze zal zich later wel moeten verantwoorden voor de politierechter."

Het slachtoffer werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep vooral schaafwonden op en mogelijk een lichte hersenschudding.

Tags meulebeke