Koppel uit seksfilmpje in kerk is geïdentificeerd: "Ze hebben alles bekend"

door: STS
Politie - Hasselt
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaamse koppel dat te zien is in een seksvideo in een kerk is door de politie geïdentificeerd en verhoord.

Op sociale media circuleert de jongste dagen een video van een koppel dat seks heeft achter het altaar van een kerk in het Limburgse Bree.

Politiezone Carma stelde een onderzoek in wegens openbare zedenschennis en de verspreiding van pornografisch materiaal. Twee personen zijn verhoord. "Beide verdachten gaven de feiten toe."

"De twee werden na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. Die wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen. De maatregel houdt in dat beiden een vorming moeten volbrengen die hen doet stilstaan bij de feiten en de impact ervan."

"Anderzijds biedt deze procedure de mogelijkheid om een bemiddeling te laten plaatsvinden tussen de verdachten en de slachtoffers onder begeleiding van een justitie-assistent."

Lik-op-stukbeleid

"Deze afhandeling kadert binnen het lik-op-stukbeleid van het parket Limburg, waarbij er een duidelijk signaal aan de samenleving en de verdachten wordt gegeven met de nadruk op schadeherstel voor slachtoffers."