"Mama, raak mij aan waar opa dat ook doet": Alle alarmbellen gaan af bij moeder

door: STS
Moeder - dochter - kind - wandelen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een grootvader heeft zijn 5-jarige stiefkleindochtertje betast. De zestiger is daar nu voor veroordeeld door de rechtbank.

De man (66) uit Bilzen heeft een gevangenisstraf met uitstel gekregen voor de feiten. Die kwamen aan het licht toen zijn stiefkleindochter aan haar mama een vraag stelde die alle alarmbellen deed afgaan bij de vrouw.

"Het meisje vroeg om haar ook op de bovenbenen en in de buurt van haar schaamstreek aan te raken, zoals haar stiefopa altijd deed", schrijft de openbare omroep. De moeder stapte meteen naar de politie. Het meisje deed aan de agenten voor wat haar stiefopa met haar deed.

Schokkend verhaal

En daar hield het niet bij op. Slechts een maand later zag de moeder zich genoodzaakt om opnieuw naar de politie te stappen. Dit keer omdat haar 11-jarige zoontje een schokkend verhaal vertelde. De stiefopa had een naaktfoto van zijn oma op de televisie getoond. "Hij haalde toen ook zijn penis uit zijn broek terwijl de 11-jarige jongen naast hem zat", weet de VRT.

Celstraf met uitstel

Daarnaast werden er ook nog beelden van kindermisbruik aangetroffen op de laptop van de man. Hij is nu tot dertig maanden celstraf met uitstel veroordeeld. Hij moet ook een schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers en aan hun ouders.