Man test positief op cannabis: “Niet gebruikt, moet door mijn eten komen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Miguel Leboucq legde een positieve speekseltest af. Volgens de test had hij cannabis gebruikt, maar dat bleek achteraf helemaal niet te kloppen. 

Op 25 september reed Miguel Leboucq na een etentje met enkele collega’s naar huis. Op de E40 in Sint-Denijs-Westrem werd hij staande gehouden door de politie, omdat hij een BOB-controle zou genegeerd hebben. 

“De agenten dachten dat ik hen wou ontvluchten en waren daarom bijzonder bits. Na een negatieve alcoholtest kreeg ik nog een speekseltest voorgeschoteld. Mijn ogen waren rood omdat ik contactlenzen draag, maar volgens hen had ik cannabis gerookt”, zegt Leboucq aan Het Laatste Nieuws. 

De test bleek positief. “Die bewuste avond had ik Mexicaans gegeten. Misschien zat er iets in die kruidenmix?” De man nam een advocaat onder de arm en die adviseerde om haar- en urinestalen te nemen. De man kreeg gelukkig snel verlossend nieuws van het parket dat de test toch negatief bleek te zijn. Experts betwijfelen of het Mexicaanse eten een reden kan zijn voor de positieve test.

Ondertussen had de man wel al de nodige hinder van de foute test ondervonden. “Direct na de eerste test, trok de politie mijn rijbewijs voor twee weken in. Ik had een reisje naar Normandië geboekt, maar ben niet kunnen vertrekken.”