Man uit Sint-Joost-ten-Node en 2 illegalen breken in bij 85-jarige man

door: MRO
Politie
Afbeelding bron: pexels

Een 47-jarige man uit Sint-Joost-ten-Node en twee mannen zonder wettelijke verblijfplaats in België werden aangehouden op verdenking van een woninginbraak bij een man van 85 jaar.

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 oktober 2022 kreeg de PZ Voer en Dijle melding van een diefstal op heterdaad in een woning die gelegen is aan de O.-L.-Vrouwstraat te Oud-Heverlee. De buurman zag hoe drie verdachten bezig waren om goederen in de koffer van een voertuig te leggen.

Het slachtoffer, 85-jarige man, had de inbrekers niet gehoord en kon alleen vaststellen dat zijn televisie samen met zijn gsm-toestel gestolen waren.

Agenten die onderweg waren naar de woning, merkten een auto op die aan de beschrijving voldeed en konden die na een achtervolging tot stilstand brengen. In de auto werden de gestolen goederen gevonden en de bestuurder legde een positieve ademtest af.

De eerste verdachte is een 47-jarige man uit Sint-Joost-ten-Node. De twee andere verdachten zijn mannen van 35 en 38 jaar zonder wettelijke verblijfplaats in België. Tijdens het verhoor van de 47-jarige en 38-jarige verdachten verklaarden zij zich niets te herinneren van de feiten die zich voordeden. De 35-jarige verdachte ontkent de feiten.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal met braak. De drie verdachten werden vorige donderdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden.