Moord in Aalst: Parket geeft belangrijke informatie vrij: "Op gewelddadige wijze omgebracht"

door: STS
Lijkwagen
Afbeelding bron: Photonews

Het Oost-Vlaamse parket heeft meer informatie vrijgegeven over het gezinsdrama dat donderdagavond plaatsvond in Aalst. Het lijkt erop dat de vrouw haar echtgenoot heeft vermoord.

Het was rond 18.45 uur toen de politie werd opgeroepen in verband met een mogelijk incident in een woning in de Kruisveldstraat in Aalst. "De kinderen van het gezin kregen geen contact met de ouders en konden de woning niet meer binnen", zegt het parket.

"In de woning trof de politie in een slaapkamer op de tweede verdieping het levenloze lichaam aan van een 51-jarige man. In de woning was ook nog een vrouw aanwezig."

"De vrouw (44) werd, na reanimatie door de hulpdiensten, overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeerde in levensgevaar."

Het parket, een onderzoeksrechter, een wetsarts en het labo van de federale politie stapten af ter plaatse. "Volgens de eerste vaststellingen werd de man op gewelddadige wijze om het leven gebracht."

Er is een onderzoek naar de vrouw geopend, wegens verdenking van moord. "Ze werd in onze opdracht gearresteerd. Ze bevindt zich momenteel op de dienst intensieve zorgen."

(Archieffoto)