Nabestaanden van Sophie Muylle krijgen vreselijk nieuws te horen op assisenproces

door: STS
Alexandru Caliniuc
Afbeelding bron: Photonews

De wetsdokters die de dood van Sophie Muylle onderzochten, stellen dat de jonge vrouw nog gered had kunnen worden. Ze beleefde ook nog wat er met haar aan het gebeuren was.

De wetsdokters kwamen woensdag aan het woord tijdens het assisenproces waarop de Roemeen Alexandru Caliniuc terechtstaat. Hij verkrachtte het slachtoffer en liet haar liggen in de vrieskou.

"Haar dood was geen natuurlijk overlijden. De meest waarschijnlijke doodsoorzaak is onderkoeling", kon VTM optekenen in de rechtbank. Smoring, het drukken op mond en neus, kan niet worden uitgesloten, maar is niet de doodsoorzaak.

En Sophie kon nog worden gered. "De hersenen waren nog niet zodanig aangetast dat het bij een fatsoenlijke reanimatie niet meer goed kon komen met haar. Maar medische hulp was dringend nodig."

Het slachtoffer had ook nog besef van wat er met haar gebeurde. "Er was een diepe bewustzijnsdaling en ze was ook niet comateus. Ze had bijna geen reactievermogen meer, maar beleefde wel nog wat er met haar aan het gebeuren was."