Piepjonge criminelen zó gevaarlijk dat jeugdrechter drastisch besluit neemt

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Twee piepjonge criminelen zijn door de Antwerpse jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst omdat ze te gevaarlijk worden geacht om zich vrij in de maatschappij te mogen begeven.

Het gaat om twee jongens, van 12 en 13 jaar oud. Samen met een 18-jarige, die ook gearresteerd is, zouden ze een vijftal gewapende overvallen gepleegd hebben.

Zo stormden ze een onder andere frituur, een bakkerij en een kruidenierszaak binnen, en zwaaiden ze daarbij met een machete of een taser-apparaat, waarmee elektrische schokken kunnen worden toegediend. Telkens waren ze uit op de inhoud van de kassa.

De twee zitten nu, ondanks hun zeer jonge leeftijd, opgesloten. "Volgens de wet mogen we mensen pas opsluiten vanaf de leeftijd van 14 jaar. Er zijn echter twee uitzonderingen: als de verdachte het leven en de gezondheid van zijn slachtoffers in gevaar brengt, en als de verdachte levensgevaarlijk gedrag vertoont. Beide uitzonderingen gaan op voor deze jongeren", stelt de woordvoerster van het Antwerpse parket in De Standaard.