Politie doet dringende oproep: Bel meteen als je deze mannen ziet in je straat

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

De politie is dringend op zoek naar deze twee mannen. Ze worden ervan verdacht een reeks inbraken te hebben gepleegd.

"Tussen woensdag 18 januari 2023 en zondag 22 januari 2023 werden er vijf inbraken gepleegd; vier in Koekelare en één in Diksmuide", zegt de politie.

"De daders betraden de alleenstaande woningen door een raam of achterdeur stuk te slaan. Er werd hoofdzakelijk cash geld en juwelen gestolen. We linken deze vijf feiten aan vermoedelijk dezelfde daders."

"Bij de inbraak in de Verreweidestraat in Koekelare werden twee verdachten gefilmd door de bewakingscamera’s. De eerste verdachte is een slanke, sportief gebouwde man. Hij heeft donker haar, dat opgeschoren is aan de zijkanten. Hij droeg een donkere broek en een bleke jas met kap."

"De tweede verdachte is ook een sportief gebouwde, slanke man met donker haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Hij droeg een witte broek van het merk Adidas en een bleke jas met een donker embleem op de linker bovenarm."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de politie te contacteren op het gratis nummer 0800/30.300. E-mailen kan ook, naar opsporingen@police.belgium.eu.