Politie doet grote ontdekking in wagen na achtervolging aan 190 km/u

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een politieachtervolging aan hoge snelheid is geëindigd met een crash op de E313-snelweg. Daarna werd een belangrijke ontdekking gedaan in het voertuig.

De Nederlandse politie hield donderdagavond een controle en zag hoe een Renault Megane met Franse nummerplaat weigerde te stoppen.

Het kwam tot een achtervolging, die zich verderzette in België. De Belgische politie was intussen op de hoogte gebracht en merkte de wagen op de E313 op, ter hoogte van Loenhout.

"Verschillende ploegen van de Wegpolitie en het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie gingen achter het vluchtende voertuig aan. Dat haalde snelheden tot liefst 190 km/u, waarbij door de vluchter ook over de pechstrook werd ingehaald", meldt het parket.

"Ter hoogte van Grobbendonk probeerde de bestuurder dat opnieuw, maar hij moest op het laatste nippertje invoegen, omdat op de pechstrook een signalisatiewagen met stootkussen stond. Daarop crashte de auto tegen een vrachtwagen."

De bestuurder, een 35-jarige Algerijn die in Frankrijk woont, probeerde nog te voet te vluchten, maar hij kon gearresteerd worden. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

"In zijn wagen werden 78.500 xtc-pillen gevonden. We hebben aan de onderzoeksrechter gevraagd om de man aan te houden voor inbreuken op de drugswetgeving. Ook voor de verkeersinbreuken riskeert de man een vervolging."