Politie geeft toelichting na bedreiging van cameraploeg ATV in Borgerhout

door: WVDS
Terloplein Borgerhout
Afbeelding bron: Google Maps

Het is al enkele dagen onrustig op het Terloplein in Borgerhout. Hangjongeren zorgen er voor overlast. Op het ogenblik dat een ploeg van de regionale zender ATV een reportage wilde, werd die zelfs bedreigd. Wij legden ons oor te luister bij de Antwerpse politie.

Wat is er aan de hand aan het Terloplein?

“Het gaat specifiek over overlast van vuurwerk, aanhoudende knallen van vuurwerk. Harde knallen die uiteraard voor veel ongemak en onvrede en zelfs angst bij buurtbewoners zorgen en feiten van vandalisme”, zegt Willem Migom, woordvoerder politie Antwerpen, aan Redactie24.

Wat gebeurt er na de bedreiging tegen de ATV-ploeg?

“Ik heb de mensen van de ATV-ploeg sterk aangeraden om een officiële aangifte te doen. Als ze dat in orde brengen, dan wordt de zaak door ons opgepakt. Eerst was de ploeg van ATV niet van plan om aangifte te doen, maar ik hoop dat ze het alsnog gaan doen, zodat we het kunnen behandelen.”

Hoe pakken jullie dit aan?

“We zijn sowieso altijd heel aanwezig in deze buurt omdat we ons bewust zijn van de problematiek. Wij sturen ook onze bemiddelingsteams op pad. Die zijn meer gericht op preventief en de-escalerend werken. Wanneer zo’n situatie zonder arrestaties kan worden opgelost, des te beter."

"Maar gezien het gaat over overlast en regelmatig ook vandalisme, zijn er al enkele strafrechtelijke aanhoudingen gebeurd. En als het aanhoudt zullen er nog meer volgen.”