Tweedehands verkoop van auto loopt helemaal mis: Politie moet massaal uitrukken

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De tweedehands verkoop van een wagen is helemaal fout gelopen voor een man uit Vlaams-Brabant. Hij werd bedreigd met een geweer.

Het slachtoffer uit Vilvoorde had zijn Audi te koop gezet en ontving vrijdagavond drie geïnteresseerden. Maar die bleken heel andere plannen te hebben.

Ze bedreigden de man met een geweer, beroofden hem van de juwelen die hij droeg en gingen ervandoor met zijn wagen.

De politie rukte massaal uit en organiseerde een klopjacht, waarbij speurhonden en een helikopter werden ingezet. De dieven lieten de wagen op een gegeven ogenblik achter en probeerden te voet te ontkomen, maar konden alle drie opgepakt worden.

De politie raadt aan om voorzichtig te zijn bij het tweedehands te koop aanbieden van een wagen. "Bekijk in de eerste plaats het profiel van de mogelijke koper. Heeft die goede reviews of slechte?", vertelde politiewoordvoerster Catherine Bodet aan de VRT.

"Spreek met een geïnteresseerde af op een openbare plaats waar er nog mensen zijn. Spreek dus niet thuis af, en vermijd ook een donkere parking waar niet veel mensen komen. Je kan ook best iemand meenemen naar de afspraak."