Politie lacht er niet mee: Jonge vrouw mag zich aan rekening van 19.000 euro verwachten na hetgeen ze mispeuterde

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een jonge vrouw is tegen de lamp gelopen nadat ze verschillende poederbrieven verstuurde, onder meer naar de politie.

Eerst ontving de sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen in Dendermonde een poederbrief. Dat gebeurde op 2 augustus.

"Dit ging gepaard met een volledige ontplooiing van de lokale politie en de brandweer. Alle personeelsleden werden geëvacueerd. Twee medewerkers werden onderzocht in het ziekenhuis", laat de politie weten.

"De brief werd opgehaald door de Civiele Bescherming en geanalyseerd door het Federaal Oriëntatie Laboratorium van Defensie. Uit de analyse van het labo bleek dat de brief geen gevaarlijke stoffen bevatte."

Op 4 augustus en 5 augustus ontving de sociale huisvestingsmaatschappij opnieuw een poederbrief. Er werden geen risico's genomen. "De volledige procedure werd daarbij opnieuw in gang gezet."

Op 16 augustus en 17 augustus volgden twee nieuwe poederbrieven, dit keer per post bezorgd aan de lokale politie van Dendermonde.

Deze vier brieven werden ook onderzocht. Er werden geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.

Impulsieve daden

Woensdag kon de politie na onderzoek een 19-jarige vrouw arresteren. Zij ging over tot bekentenissen.

"Het zou gaan om impulsieve daden. Ze verklaarde dat ze zich niet bewust was van de impact van de poederbrieven op de medewerkers van Volkswoningen en de lokale politie."

De jonge vrouw is voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. Die liet haar vrij onder strikte voorwaarden.

Er staat haar hoe dan ook een gepeperde rekening te wachten van de hulpdiensten. "De kosten van politie, brandweer, Civiele Bescherming en Defensie worden voorlopig geraamd op 19.375 euro."