Politie zoekt deze personen: zij beroofden 78-jarige man met geweld in Blankenberge

door: MRO
opsporingsb
Afbeelding bron: Federale politie

De politie is op zoek naar twee mannen die een man van 78 jaar hebben bestolen aan het station in Blankenberge. De feiten speelden zich af op 6 september 2023 in de namiddag.

Omstreeks 15.20 uur werd de 78-jarige Willy met geweld beroofd aan het station van Blankenberge. Twee mannen achtervolgden het slachtoffer tot aan de fietsenstallingen van het station.

Toen er geen andere personen in de buurt waren, trok één van de mannen twee gouden halskettingen van de nek van het slachtoffer. Daarna bleven de daders nog lange tijd in Blankenberge rondwandelen. Dat blijkt uit camerabeelden. 

"Willy en zijn echtgenote waren heel erg onder de indruk van de feiten. Ze hadden een mooie dag aan zee gepland, maar dat is in mineur afgelopen", zegt Jerry Moerman van Politiezone Blankenberge/Zuienkerke.

Persoonsbeschrijving van verdachte 1:
Hij heeft donker, opgeschoren haar en een lichte stoppelbaard. Hij droeg een witte T-shirt, een witte broek, zwarte schoenen en een blauwe rugzak.

Persoonsbeschrijving van verdachte 2:
Hij heeft donker haar en droeg een zwarte pet. Hij droeg een witte korte broek, een witte T-shirt met zwarte strepen op de mouwen en had een rode rugzak bij.

De politie is ook op zoek naar twee personen die in het gezelschap van de verdachten waren die dag. Dat zie je in onderstaande video.

Wie de politie kan helpen, kan contact nemen via het gratis nummer 0800/30 300 of vanuit het buitenland via 0032 2 554 44 88.