Studente toegetakeld door agenten: Politie reageert met andere versie van feiten

door: STS
Morine
Afbeelding bron: Instagram iamshankkkk

Op sociale media circuleert een verhaal van brutaal politiegeweld tegen een studente. De politie van Leuven heeft haar versie van de feiten nu bekendgemaakt.

Op sociale media circuleren beelden van een toegetakelde studente van Afrikaanse afkomst. De 26-jarige Morine zou op 27 maart het slachtoffer geweest zijn van politiegeweld.

Een kennis van haar deelde het verhaal op Instagram. De jongedame zou alleen op haar kot een glaasje gedronken hebben en muziek hebben afgespeeld, toen de politie binnenviel. "Wat later sloeg een agent haar extreem hard. Ze hield een fractuur over aan haar oog en kaak. Nadat ze haar urenlang in een cel opsloten, hebben de agenten Morine gedropt op straat", klinkt het.

"Morine is getraumatiseerd en getekend voor het leven. Dit kan niet meer door de beugel. Dit is niet normaal en is simpelweg onaanvaardbaar."

Politie reageert

"Zaterdagnamiddag omstreeks 16.30 uur kregen wij telefonisch melding van een dame die een kamer verhuurt aan een 26-jarige vrouw. De eigenares maakte zich zorgen over haar huurster: de kamerdeur stond open, de vloer was bevuild en er waren bloedvlekken te zien."

"De patrouille die ter plaatse ging, trof de huurster aan. De vrouw was duidelijk onder invloed en onsamenhangend. In de kamer werden ook voorwerpen aangetroffen die wijzen op drugsgebruik. De dame werd voor haar eigen veiligheid overgebracht naar het politiecommissariaat. Dat verliep zonder problemen."

"Op het commissariaat deelde de wachtleider haar mee dat ze voor haar eigen veiligheid enkele uren in de politiecel moest blijven. Als reactie hierop liet de vrouw zich op de grond vallen. Toen de politiemensen haar wilden rechttrekken, verzette ze zich hevig. Ze stampte, sloeg met de vuisten in het rond en beet agenten. Toen de agenten zich wilden lostrekken, is er een handengemeen geweest."

Medische bijstand

"Er werd onmiddellijk medische bijstand gevraagd. Een ziekenwagen en arts kwamen meteen ter plaatse. De arts onderzocht de dame en verzorgde de bijtwonde van de agent. De arts verklaarde dat de vrouw mocht opgesloten worden. Na ontnuchtering heeft ze het commissariaat verlaten."

"De dag nadien heeft de vriend van de vrouw in het politiecommissariaat alle gegevens van de dienst Interne controle van de politie Leuven ontvangen om een klacht in te dienen. Politie Leuven zal in alle transparantie meewerken aan het onderzoek."