Sven Pichal met Porsche afgehaald aan gevangenis: Zo zal zijn leven met enkelband eruitzien

door: STS
Sven Pichal
Afbeelding bron: Photonews

Ex-radiomaker Sven Pichal moet een enkelband dragen nu hij de gevangenis heeft mogen verlaten. Hij zat drie maanden opgesloten op verdenking van het bezit en het verspreiden van kinderporno.

Pichal werd woensdag bij de gevangenis van Turnhout opgehaald door zijn advocaat, Walter Damen. De twee reden weg in de Porsche Taycan van Damen. Pichal zou niet naar huis, maar naar een andere locatie gebracht worden.

De voormalige presentator van het radioprogramma 'De Inspecteur' zal de rest van zijn voorhechtenis buiten de gevangenis mogen doorbrengen, met een enkelband. Dat betekent dat hij aan strikte regels gebonden is.

"Een enkelband bevat een ingebouwde gps. Bij Justitie kunnen ze op elk moment zien waar die persoon is, tot op de meter", zei gerechtsjournalist Marc Klifman in de Nieuwsblad-podcast 'De Insider'.

"Een technieker moet bij de persoon thuis komen om dat allemaal te installeren. Die plaatst een box, en er wordt ook een perimeter afgebakend. Elke hoek van de kamer wordt gemeten."

"Stel dat iemand buiten de perimeter gaat, dan gaat er een alarm af. Dus als die persoon plots naar de tuin zou gaan, of de hond zou uitlaten, gaat het alarm af en kan men ingrijpen."

"Mensen moeten zich daar geen vragen bij stellen. Het is zo dat Sven Pichal de komende tijd, zolang die enkelband er is, 24 uur op 24 thuis zal zitten."

Wanneer het proces rond de zaak van start gaat, is nog niet duidelijk.