Tientallen Afghaanse en Turkse jongeren vechten in centrum Genk: 19 verdachten gearresteerd

door: MRO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Zaterdagavond omstreeks 20 uur ontstond een ruzie tussen tientallen Afghaanse en Turkse jongeren in het centrum van Genk. De vechtpartij ontaardde in twee steekpartijen.

Een 40-tal Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken en Turkse jongeren uit Genk raakten slaags met elkaar. Er volgden twee steekpartijen. Een jongen van 18 uit Genk raakte daarbij lichtgewond ter hoogte van het station aan de Europalaan.

Daarna ging de groep naar de Klokstraat en daar werd een andere 18-jarige jongen uit Genk neergestoken met een mes. Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Daarna trok de groep naar de wijk Kolderbos. Politie CARMA ging onmiddellijk met meerdere patrouilles ter plaatse en kreeg hiervoor ondersteuning van het droneteam van CARMA en van de politiezones LAMA, BIHORI en LRH.

De politie arresteerde in de wijk Kolderbos en in de Augustuslaan en de Bilzerweg in Zutendaal in totaal 19 jongeren tussen 15 en 25 jaar uit Lanaken. Zij werden voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar de politiecommissariaten in Genk, Bilzen en Hasselt. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

18 verdachten mochten na identificatie en verhoor beschikken. Een 17-jarige verdachte uit Lanaken wordt momenteel nog verhoord. Het parket zal later over zijn aanhouding beslissen. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Altijd mee? Download de gratis app van Redactie24

Tags genk