Vader verkracht zoontje en betast dochtertje: Dit is zijn straf

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een vijftiger heeft zijn zoontje verkracht en zijn dochtertje aangerand. Daar is hij nu voor veroordeeld door de correctionele rechtbank.

Mensen uit de omgeving van de 52-jarige man uit Herselt trokken aan de alarmbel nadat ze zagen hoe de man omging met zijn kinderen. Ze zagen hoe de jongen en het meisje geslagen werden. "En een buurman zag hoe hij zijn dochter onder haar rok betastte terwijl ze op de trampoline aan het springen waren", weet Gazet van Antwerpen.

"Tijdens een verhoor verklaarde het jongetje dat zijn papa hem stampte als hij stout was. En ook dat hij anaal verkracht werd door papa toen ze samen in bad zaten."

De man gaf alleen toe dat hij zijn kinderen fysiek mishandelde, de zedenfeiten ontkende hij. De rechtbank veroordeelde hem tot vier jaar effectieve gevangenisstraf. Ook zijn 44-jarige echtgenote werd veroordeeld, omdat zij niet ingreep tegen de agressie die haar man aan de dag legde ten opzichte van de kinderen.

De vrouw kreeg daar evenwel geen effectieve gevangenisstraf voor. De rechter legde haar zes maanden celstraf met uitstel op.