Veertiger wordt gegijzeld, politie krijgt beelden onder ogen: "Hij is bijna naakt en zit geboeid op een stoel"

door: STS
Gijzeling
Afbeelding bron: Federale politie

Een veertiger is het slachtoffer geworden van een gijzeling. De man wordt volgens de politie al meer dan een week tegen zijn wil vastgehouden door criminelen.

Het gaat om de 49-jarige Mohamed Azzaoui uit Wilrijk. "Hij had op woensdag 22 februari 's avonds afgesproken op de snelwegparking Waarloos langs de E19 richting Antwerpen", laat het parket weten.

Op camerabeelden is de man in de winkel te zien (zie foto). "Om 20.49 uur werd hij op de parking door meerdere verdachten, gemaskerd met bivakmutsen, in een zwarte VW Golf, type R32, gesleurd."

De wagen reed daarop weg in de richting van Antwerpen. Getuigen verwittigden de politie.

"Op ANPR-beelden werd de Golf diezelfde avond gespot aan het rondpunt van Wommelgem, waarna het voertuig de Autolei nam richting Borsbeek. Mogelijk is het slachtoffer die avond naar een locatie gebracht tussen de Autolei en de Herentalsebaan."

De onderzoeksrechter roept mensen die de wagen of verdachte activiteiten in de buurt gezien hebben op om zich te melden. "Er bestaat mogelijk een acute gevaarsituatie. Neem zelf geen initiatief, maar contacteer zo snel mogelijk de politie via 0800/30.300."

Schokkende beelden

"Er circuleren beelden, waarop het slachtoffer te zien is. Hij is bijna naakt en zit geboeid op een stoel. Het filmpje is waarschijnlijk kort na de feiten gemaakt en verspreid. Mogelijk gaan er nog andere gelijkaardige beelden rond."

"Het motief of de aanleiding van de gijzeling is op dit moment nog onduidelijk."