Voetbalclub licht gemeente en eigen spelers op: “Mogelijk meer dan 100.000 euro”

door: BVDO
Voetbal - keeper
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

In Vilvoorde heeft een voetbalclub honderden kansarme spelertjes en de gemeente opgelicht. De schade zou oplopen tot meer dan 100.000 euro.

Vilvoorde City heeft heel wat kansarme spelertjes de voorbije jaren opgelicht, zo vertelt burgemeester Hans Bonte aan Radio 2. De schade zou wel eens hoog kunnen oplopen.

Het lidgeld kost bij de club normaal 380 euro, maar kansarme kinderen moesten maar 76 euro betalen, of 20 procent van het totaalbedrag. De helft van het verschil (40 procent) werd bijgepast via subsidies van de gemeente.

Die fondsen streek de voetbalclub op, maar in plaats van 76 euro rekende de club de kinderen wel 280 euro aan. Pittig detail is dat de voorzitter van de voetbalclub gemeenteraadslid is in Vilvoorde.

“Volgens de club zou het om een vergissing gaan, maar als dat al jaren duurt, dan is er veel meer aan de hand, dat neigt naar mega-oplichting”, zegt de burgemeester.

Het zou om 100.000 euro gaan. “Vraag is waar dat geld naartoe is. Hier zit duidelijk een systematiek achter, de stad werd ook rechtstreeks opgelicht, voor tien- en tienduizenden euro's."

Het stadsbestuur zal nu een audit bestellen om de zaak helemaal te laten uitklaren. Voorzitter Faruk Akkus was niet bereikbaar voor een reactie.