Vreselijk wat bejaarde vrouw moet meemaken: Vijftiger en echtgenote opgepakt

door: STS
arrestatie misdaad
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een 84-jarige dame is het slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. Dat gebeurde in haar eigen woning.

De feiten speelden zich afgelopen maandag af op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. De vrouw was kort na het middaguur buiten aan het borstelen, toen een man op haar afstapte.

"Hij vertelde dat hij messenslijper was en vroeg of hij messen moest slijpen. De dame weigerde eerst, maar de man bleef aandringen en volgde haar tot in de woning", meldt het Leuvense parket.

"De vrouw gaf uiteindelijk enkele scharen en een mes aan de man. Hij sleep de messen en vroeg daar 260 euro voor. De vrouw vond dit bedrag te hoog."

"Ze wilde de politie verwittigen maar de man verhinderde dat door haar armen vast te grijpen en de weg naar haar telefoontoestel te versperren."

Portefeuille

De man pakte vervolgens de portefeuille van het slachtoffer af en nam er ongeveer 300 euro uit. Daarna vluchtte hij weg.

De politie kon op basis van de verklaring van het slachtoffer en een getuige twee verdachten arresteren. Het gaat om een 51-jarige man uit Grobbendonk en zijn 44-jarige echtgenote. "Beiden zijn gekend voor soortgelijke feiten. Ze zijn aangehouden door de onderzoeksrechter."