Vreselijk wat man (85) overkomt in zijn eigen woning: Hij belt meteen de politie

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een bejaarde man is in zijn woning door een indringer bestolen geworden. Hij verwittigde meteen de politie, die de dader kon aantreffen.

Het slachtoffer is een 85-jarige man uit Aarschot. Op vrijdag 24 november rond 07.00 uur bevond hij zich in zijn keuken, toen een 36-jarige man aanklopte aan de achterdeur die tot de keuken leidt.

"Daarna betrad de dertiger de woning. De verdachte vroeg daarbij aan bewoner om een aansteker", vertelt de politie.

"Toen de verdachte liet uitschijnen dat hij naar het toilet moest gaan, begeleidde het slachtoffer hem daarheen."

"Eenmaal terug in de keuken vroeg de verdachte om aluminiumfolie. Het slachtoffer ging naar een andere ruimte om dit te halen."

"De verdachte maakte van dat moment gebruik om de portefeuille van het slachtoffer, die op de keukentafel lag, te ontvreemden."

"Toen het slachtoffer weer in de keuken kwam, merkte hij de diefstal op. Hij confronteerde de man daarmee, maar die ontkende er iets mee te maken te hebben en zette het op een lopen."

De bejaarde man belde de politie op. "Terwijl de agenten bezig waren met het verhoor van het slachtoffer, kregen ze melding van een verdacht persoon in de omgeving van de woning. De agenten gingen ter plaatse en konden de verdachte arresteren."

De portefeuille van het slachtoffer kon teruggevonden worden op de plaats waar de verdachte zich had verscholen. "Aan het slachtoffer kon de portefeuille, met uitzondering van zijn rijbewijs, in zijn geheel teruggegeven worden."

De dertiger werd door de politie meegenomen. Het Leuvense parket heeft hem via de snelrechtprocedure gedagvaard. Begin februari moet hij voor de rechtbank komen.