Vrouw uit Liedekerke verbrandt overleden baby in kachel en dat komt haar goed uit in de rechtbank

door: STS
Baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een zwakbegaafde vrouw staat terecht voor het onopzettelijk doden van haar pasgeboren baby. En niet wegens moord, want dat kan niet bewezen worden omdat de vrouw het lijkje verbrandde.

De 31-jarige vrouw uit Liedekerke trok drie jaar geleden naar een gynaecoloog nadat ze bevallen was. Ze vertelde daar dat het kind thuis ter wereld was gekomen en dat haar vriend de baby naar een ander ziekenhuis had gebracht.

Dat bleek al snel niet te kloppen. De bal ging aan het rollen en de politie werd ingeschakeld. Agenten deden vervolgens een vreselijke ontdekking in de garage van de woonst van haar ouders: een vuilniszak, met daarin een verkoold babylijkje.

De vrouw verklaarde tijdens een verhoor dat het meisje kort na de geboorte gestorven zou zijn. Ze zou het lichaam dan in de tuin gelegd hebben, achter een duivenhok. "De dag nadien verbrandde ze het lichaam van de baby in de kachel van haar ouders", schrijft Het Nieuwsblad.

Daardoor kon de wetsdokter niet vaststellen hoe de baby precies overleden is. "We kunnen alleen maar hopen dat ze het kind niet levend in een plastic zak in de tuin heeft gelegd, om er te sterven van ontbering", citeert de krant het parket.

Er wordt 18 maanden cel met uitstel onder voorwaarden geëist tegen de vrouw. Het proces is nog lopende.