Zware gevolgen voor "ettertjes" die jongen pestten: "Zinloos geweld dat absoluut niet te tolereren valt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De belagers van de jongen uit Puurs die geschopt, geslagen en vernederd werd, zullen zich moeten verantwoorden voor hun daden.

De beelden van de 15-jarige jongen die extreem zwaar gepest werd, gingen dinsdag rond op sociale media en zorgden voor heel wat afkeer. (Lees ook: Jongen geslagen en vernederd, Sammy Mahdi woest: "Laat die ettertjes maar dansen voor de rechter")

Het parket van Antwerpen werd maandagavond al op de hoogte gesteld van de feiten, die zondagnamiddag plaatsvonden. Het slachtoffer heeft namelijk aangifte gedaan.

"De beelden die nu circuleren op sociale media en in de media, maken deel uit van het geheel van feiten dat onderzocht wordt. Die lijken het gevolg te zijn van een voorgeschiedenis en een context die ook verder onderzocht zal worden. Wat op de beelden te zien is, is zinloos geweld dat absoluut niet te tolereren valt en dat uiteraard elke burger in onze samenleving beroert", klinkt het bij het parket.

Jeugdrechter en onderzoeksrechter

Vijf mogelijke betrokkenen die nu van hun vrijheid zijn beroofd, hebben zich dinsdag aangeboden bij de politiediensten. Politiezone Klein-Brabant kreeg van het parket de opdracht om hen uitgebreid te verhoren.

"Na die ondervragingen heeft het Openbaar Ministerie beslist om de minderjarigen (een 14-jarige en drie 16-jarigen met Belgische en Nederlandse nationaliteit) voor te leiden voor de jeugdrechter. Aan de onderzoeksrechter zal de aanhouding van een 18-jarige Belg uit Puurs-Sint-Amands worden gevraagd. Dat zal in de loop van woensdag gebeuren", meldt het parket.