Bram Verbruggen verwacht wateroverlast maar ziet beterschap: "Een dag om naar uit te kijken"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen verwacht dat er dinsdag lokaal wateroverlast kan optreden door de grote hoeveelheden neerslag die zullen vallen. Maar er komt beter weer aan.

Dinsdag kregen we veel neerslag, het KMI kondigde code geel af voor heel het land, op de provincie West-Vlaanderen na. "We staan voor een kletsnatte namiddag en avond", zei Bram Verbruggen op Radio2.

"Er komt veel regen op ons af. Soms intense regen ook, met vooral in Wallonië kans op onweer, hagel en felle windstoten. Daar wordt het ook ietsje warmer, tot 24 graden, dus daar is er meer energie voor die regenwolken om uit te groeien tot onweer."

Wateroverlast verwacht

"In Vlaanderen wordt het 17 of 18 graden, maar dus ook bij ons valt er veel regen. We verwachten vijf tot tien liter water per vierkante meter in het westen van het land. Meer in het centrum en in het oosten verwachten we tien tot dertig liter water per vierkante meter. Dat is echt vrij veel en het zal lokaal wellicht ook voor overlast zorgen, zoals rioleringen die het niet aankunnen."

Droog weer, met zon en wolkenvelden

Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 14 graden. De regen trekt in de loop van de nacht weg, richting Duitsland. Woensdag wordt het 17 tot 21 graden. "We krijgen meestal droog weer, met zon en wolkenvelden. Het wordt een betere dag, een dag om naar uit te kijken", zegt de weerman.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp