Dan toch nog wat winterweer? "Krijgen dan mogelijk winterse buien"

door: STS
Jill Peeters
Afbeelding bron: Photonews

Weervrouw Jill Peeters kondigt aan dat er mogelijk nog eens wat winterse neerslag zit aan te komen. Maar de weermodellen kunnen nog veranderen, zegt ze.

Zaterdag werd een grijze dag. "Aan zee kan de zon er eventjes door komen, maar elders is er vooral veel bewolking, en nu en dan wat lichte regen, vooral in het noorden en noordoosten", zei Jill Peeters op VTM.

Het bleef zacht, bij temperaturen van 12 à 13 graden. De komende nacht wordt het 7 tot 9 graden in Vlaanderen. "In het westen van het land zullen er een paar opklaringen zijn, dieper in het binnenland blijft het doorgaans droog, met nu en dan toch wat lichte regen."

Zondag krijgen we temperaturen van 9 tot 11 graden. Het gaat minder hard waaien. "De meeste wolken en neerslag zullen verder wegtrekken en dan zien we wat opklaringen vanaf de kust."

Tegen het einde van de week krijgen we ander weer. "De bovenluchten beginnen dan een stuk kouder te worden en dan wordt het allemaal wat grilliger."

"Dan zijn het niet gewoon regenbuien; zeker op de hoger gelegen plekken van het land kunnen er ook wat winterse buien tussen zitten. Maar pin je nog niet teveel vast op al die vooruitzichten want de weermodellen veranderen elke dag van gedacht."