David Dehenauw ziet het van kwaad naar erger gaan

door: STS
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw voorspelt een week vol herfstachtig weer. Met een goed voelbare wind, en vanaf woensdag ook regen. Het blijft wel zacht.

Zaterdag bereikte het kwik 11 graden, de bewolking overheerste opnieuw. "Op een enkele opklaring na. Lokaal valt er ook een beetje lichte regen of wat motregen, bij een matige en aan zee vrij krachtige wind", zei David Dehenauw op VTM.

Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 9 à 10 graden. "Er komt geen verandering, noch wat de wind betreft, noch wat de bewolking of de kans op lichte regen of motregen betreft."

Zondag krijgen we op opnieuw veel bewolking, hoewel een plaatselijke opklaring mogelijk is. Met een temperatuur van 12 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar. De wind gaat voelbaar zijn. "We krijgen windkracht 4 tot 5 in het binnenland, en windkracht 6 aan de kust."

De wind zal de hele week van de partij blijven. En woensdag komt daar ook nog flink wat regen bij. "Er zal redelijk wat neerslag vallen; tien tot twintig liter per vierkante meter is mogelijk, volgens de huidige prognoses."