Frank Deboosere uit bezorgdheid: "Dan is het dikke miserie..."

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere ziet het zachte weer van deze week niet standhouden. Volgende week wordt het weer wat frisser, met 's nachts mogelijk vrieskou.

Woensdag werd het 8 à 9 graden en dankzij opklaringen kregen we de zon nog eens te zien.

"Eindelijk, want de voorbije maand januari was het treurig, met heel weinig zon. Het was geen record-sombere maand, maar toch: we kunnen de zon gebruiken", zei Frank Deboosere op Radio 2.

"Het zou kunnen dat er in de loop van de namiddag in het noorden en het oosten een spatje regen valt."

De komende nacht bedragen de minima in Vlaanderen 6 tot 8 graden. "In het westen blijft het meestal droog, elders kan er een spatje vallen."

Donderdag wordt het opnieuw grijs, bij temperaturen van 9 tot 11 graden. "In het westen blijft het meestal droog. Het is vooral in het oosten en het centrum van het land dat er misschien een beetje motregen valt."

"Volgende week krijgen we wellicht meer zonneschijn. Dan wordt het wel een beetje frisser en 's nachts kan het opnieuw licht vriezen. Het is ook nog maar februari. Het kan vriezen tot in mei. We moeten hopen dat we geen serieuze vrieskou krijgen ergens in de maand april, wanneer alles al volop in bloei staat. Want dat is dikke miserie natuurlijk."