Frank Deboosere ziet het op ons afkomen: "Winterse ellende"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere voorspelt dat het de komende dagen geleidelijk kouder gaat worden. Vanaf zaterdagavond kan er winterse neerslag vallen.

"Woensdag was van de winter geen sprake, maar van de herfst des te meer. Er viel veel regen en we haalden rukwinden van 60 tot 70 km/u, in de Ardennen zelfs 80 km/u. Het werd 10 à 11 graden, lokaal zelfs 12 graden", zei Deboosere op Radio 2.

"De komende nacht gaan de buien verdwijnen, dan krijgen we brede opklaringen in Vlaanderen. De minima bedragen 4 graden en de wind gaat luwen."

"Donderdag proberen we het de hele dag droog te houden, met zeker voor de middag brede opklaringen in Vlaanderen. In de namiddag komt er meer bewolking en tegen de avond begint het opnieuw te druppelen vanaf de Franse grens. Het gaat om een zwakke regenzone. Het wordt 10 à 11 graden."

Winterse buien

"Zaterdag wordt een regendag en halen we nog 8 of 9 graden. Maar 's avonds gaat het afkoelen, dus de laatste neerslag kan al smeltende sneeuw bevatten. Zondag krijgen we vooral in het noorden en in het westen van het land winterse neerslag. Ik denk niet meteen dat winterpret erin zit, het wordt 2 à 3 graden. Vanaf zondagnacht gaat het vriezen. De dagen erna blijft het winters kwakkelen. Dat kan winterse ellende geven, met temperaturen net boven het vriespunt en 's nachts vriesweer."