Frank Duboccage is er zeker van: Het weer gaat omslaan

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Duboccage voorspelt dat het lenteweer niet lang zal aanhouden. We zullen volgende week te maken krijgen met buien, en het kwik zal enkele graden moeten inleveren.

Zaterdag was alleszins nog een topdag. "Het wordt deze namiddag aangenaam warm, voor de tweede keer dit jaar bereiken we de kaap van 15 graden. En mogelijk wordt het op enkele plaatsen nog iets warmer", zei Frank Duboccage op VTM.

"Maar we houden het niet helemaal droog. Vanaf de Franse grens wordt het onstabieler en dus kan er plaatselijk toch een enkele bui ontstaan."

Vannacht komen de minima in Vlaanderen uit op 6 à 7 graden. "Vanavond is er verspreid over het land kans op een enkele bui. In de loop van de nacht zou het quasi overal droog moeten worden. Enkel langs de Franse grens is er dan nog kans op wat gedruppel."

Zondag wordt het iets minder warm, het wordt 12 graden. We krijgen ook meer bewolking. "Een storing zorgt plaatselijk voor wat regen. Er zullen ook regio's zijn waar het grotendeels droog blijft", voorspelt Duboccage.

Daarna is het wachten tot donderdag voor we een droge dag krijgen, de andere dagen zullen er buien zijn. De temperatuur bedraagt meestal 12 graden, en op dinsdag maar 10 graden.