Frank Duboccage zichtbaar opgelucht: "Na die sombere periode"

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: VTM

Weerman Frank Duboccage is blij dat hij nog eens een dag met droog weer kon voorspellen. De komende dagen zal het wel weer wisselvallig worden.

Woensdag kregen we zon en wolken, met maximumtemperaturen van 6 à 7 graden in het binnenland en 9 graden aan de kust. Maar wat vooral opviel: het bleef droog.

"Dat ik de zin 'het blijft overal en heel de hele dag droog in ons land' nog eens mag gebruiken! Na een lange natte en sombere periode valt er woensdag geen druppel", zei Frank Duboccage op VTM.

"Het is helaas een eendagsvlieg, want de komende dagen zullen de regenmeters opnieuw af en toe aan het werk gezet worden."

De komende nacht wordt het aanvankelijk 4 tot 6 graden in het binnenland en 8 graden aan zee. "Later tijdens de nacht wordt het zachter. De bewolking gaat opnieuw toenemen. Heel misschien valt er wat gemiezer, maar er zullen ook regio's zijn waar het de hele nacht droog blijft."

"Er trekt vannacht een warmtefront over het land, en daarachter zit veel warmere lucht. Dat gaan we donderdag zeker merken, want dan wordt het 11 graden."

"Er zal redelijk veel wind staan, en er zal veel bewolking zijn, en in het slechtste geval valt daar af en toe wat gemiezer uit."