Gaat het sneeuwen in Vlaanderen? Weerman Frank Duboccage antwoordt

door: MRO
Regen - smeltende sneeuw - bos - natuur
Afbeelding bron: Pixabay

"De winter komt geleidelijk aan wat dichterbij." Dat is de boodschap van weerman Frank Duboccage die ziet dat het kouder zal worden. Zal er ook sneeuw vallen in Vlaanderen?

"De winter komt geleidelijk wat dichterbij. Vanaf dinsdag wordt het kouder met nog maxima rond 3 à 4 graden en 's nachts zal het kwik rond het vriespunt zakken en er zit ook een vriesnacht aan te komen. In de Hoge Venen zal het overdag en 's nachts blijven vriezen", zo vat Frank Duboccage het samen in zijn weerpraatje op VTM.

In de Ardennen zal het maandagochtend al sneeuwen, in Vlaanderen kan het intens gaan regenen. "Er komt een regenzone en tegen maandagochtend komt de neerslag aan in de Ardennen en op de meeste plaatsen zal dat sneeuw zijn, in Vlaanderen gaat het om regen en bij momenten intense regen."

Daarna wordt het kouder en donderdag is er kans op smeltende sneeuw in Vlaanderen. 

"Dinsdag is het kouder, woensdag ook een paar plaatselijke buien mogelijk en het gaat 's nachts licht vriezen op meerdere plaatsen. Donderdag is er kans op regen, tijdelijk mogelijk smeltende sneeuw in Vlaanderen."

"Vrijdag, zaterdag en zondag zijn wisselvallige dagen met elke dag wel kans op een bui en temperaturen die amper naar een graad of 3 klimmen."