Krijgen we een witte kerst? Frank Deboosere weet het antwoord en is zeker van zijn stuk

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Mogen we nog dromen van een witte kerst? Weerman Frank Deboosere weet het antwoord op die prangende vraag al.

Vrijdag ging met veel mist van start, het KMI kondigde daar code geel voor af. Ook de rest van de dag bleef het grijs, bij temperaturen van 6 tot 8 graden.

"Het is niet zo fijn. Er zijn deze maand heel veel erotische boeken geschreven met allerlei tinten grijs, denk ik", lachte Frank Deboosere op Radio 2 met een knipoog naar de roman 'Vijftig tinten grijs'.

De komende nacht blijft het eveneens zwaarbewolkt. De minima bedragen in Vlaanderen 4 tot 7 graden. Zaterdag krijgen we meer van hetzelfde. "Het wordt vooral grijs. De maxima halen 7 of 8 graden."

Na een mistige nacht krijgen we zondag opnieuw grijs weer. "De temperaturen bedragen 7 à 8 graden. De kans op wat motregen is net iets groter."

"Maar volgende week gaat het veranderen", belooft Deboosere. "Maandag komt de zon erdoor, maar het wordt wel enkele graden frisser. Dinsdag wordt het nog wat kouder; dan wordt het niet warmer dan 3 graden."

Kerstmis

Maar wie dacht dat dit de opmaat zou vormen voor een witte kerst, komt bedrogen uit. "Het wordt een groene kerst; zacht en regenachtig, bij 8 graden."